Juventus l-a achiziţionat pe titularul de la Sassuolo. Sumă importantă plătită de campioana Italiei | OffsidesClub - despre fotbal si nu numai

7 iulie 2015

Juventus l-a achiziţionat pe titularul de la Sassuolo. Sumă importantă plătită de campioana Italiei



Juventus s-a despărţit în această vară de două piese importante,Carlos Tevez, revenit în Argentina, la Boca Juniors, şi Andrea Pirlo, plecat la New York City FC, în MLS, însă continuă să se întărească pentru noul sezon. Ultimul venit în lotul lui Massimiliano Allegri este Simone Zaza.

Campioana Italiei a anunţat oficial achiziţionarea definitivă a atacantului de 24 de ani de la Sassuolo, plătind în schimbul său 18 milioane de euro, sumă care va fi achitată în trei ani.
Zaza, care a împlinit recent 24 de ani, a semnat un contract valabil pe cinci sezoane cu gruparea torineză, care i-a mai transferat în această perioadă de mercato pe Paulo Dybala, Sami Khedira, Mario Mandzukic şi Neto.

Noul jucător al bianconerilor şi-a început cariera profesionistă la 17 ani, în tricoul Atalantei, care l-a vândut la Sampdoria în 2010. Zaza s-a remarcat în sezonul 2012/13 al Seriei B, în care a marcat 18 goluri pentru Ascoli, echipă la care a fost împrumutat de genovezi.

La finalul acelei stagiuni, Juventus l-a achiziţionat, pentru ca apoi să-l cedeze sub formă de coproprietate la Sassuolo, unde a evoluat în ultimele două sezoane de Serie A, adunând 64 de meciuri şi 20 de goluri.

Vara trecută, torinezii l-au vândut definitiv la Sassuolo, având însă o clauză de răscumpărare de 15 milioane de euro, valabilă până la 30 iunie 2015, sau de 18 milioane de euro, valabilă până la 30 iunie 2016.

Simone Zaza are şi 5 selecţii la naţionala Italiei, pentru care a reuşit să marcheze un gol, în meciul din deplasare cu Norvegia, din preliminariile Euro 2016.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu